2013 m. rugsėjo 25 d., trečiadienis

Savanoriavimas Ispanijoje (3)

Dar viena karšta diena Katalonijoje. Pavėsyje +30 :)
Diena prasidėjo nuo darbo organizacijos darže. Paulius laistė augalus, bet labai pavydėjo Astai, kuri kultivavo žemę su mažu traktoriuku. Ruslanas darė vagas, o Inga padėjo nuskinti derlių.
Mums patinka vietinė kultūra! Likus laikui iki veiklos pabaigos, pasivaišinome čia augusiu arbūzu (skonis panašus, tik Lietuvoje jie mažiau saldūs) ir atsigaivinome vynu :) .
Vėliau laukė meno veikla. Padėjome daryti aplikacijas, kurias dėsime vėliau ant įvairių dalykų - tušinukų, pagalvių, užrašų knygelių ir pan.
Per pietus supratome, kad mums labai reikia bent minimalių Ispanų kalbos žinių. Kai užsisakėm desertui ledų, visi gavo pyrago, o Inga dar ir kefyro :)
Po pietų mūsų laukė susirinkimas su darbuotojais ir savanoriais, kurie dirba ir gyvena tame pačiame hostelyje kaip ir mes. Kiekvienas prisistatėme tam, kad mus pažinotų ir neišvarytų kaip svetimų.
Po susirinkimo turėjome porą valandų laisvų iki Ispanų kalbos pamokos. Todėl sugalvojome išeiti pasivaikščioti. Ne iš karto supratome, kodėl tuščios gatvės ir visos parduotuvės uždarytos. Ketvirtą valandą popiet yra vis dar siestos laikas, tad jei ir eina koks žmogus, tai tik gatvės pakraščiais, nes saulė vis dar kaitri. Radome tik vieną veikiančią kavinę, tad ten išgėrėme kavos ir CocaColos.
Grįžę atgal labai laukėme pamokos, nes vietoje kavos su pienu mums atnešė super expreso :)
Taigi Ispanų kalbos pamoka buvo labai reikalinga ir vietoje. Žodžiai nelaibai sunkūs, nors suprasti juos ir nelengva. Mokytoja visiems paliko labai gerą įspūdį - ne tik mokinomės, bet ir žaidėme žaidimus, kurių pagalba žodžius įsidėmėti buvo lengviau.
Buenos noches ;) iki ryt ;)
Inga skina derlių
Paulius laisto
Asta ir traktoriukas
Ruslanas daro vagas svogūnams
Paulius rado cukiniją

Elena ir Paulius

Darbas verda

Inga ir Asta

Arbūzas iš daržo

Meno veikla

Asta nupiešė kaliausę iš daržo

Ruslanas piešia Lietuvos vėliavą

Pietūs

Popietinis pasivaikščiojimas

Savanoriai

Savanoriai

Pamokoje

Pamokoje

Asta mokinasi

2 komentarai:

  1. Man patinka! Nice, very nice... you're the best! ;o)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Geras tas savanorių gyvenimas Ispanijoje, arbūzus valgo, kavytę kavinėse geria, ir visaj nesvarbu, kad tėvynėje šalta... šalnos prasidėjo...

    AtsakytiPanaikinti