2013 m. rugsėjo 26 d., ketvirtadienis

Savanoriavimas Ispanijoje (4)

Sveiki! 

Tradiciškai pradedame nuo oro - šiandien nieko naujo. Vakar apie 11 valandą nakties tikrinome, tai buvo 24 laipsniai šilumos. Dieną vis dar pavėsyje +30 :) Mums tik palieka pareikštu užuojautą, kad jau Lietuvoje prasideda gripo sezonas. Nors šiandien dėl sveikatos turėjome šiokių tokių problemų. Ruslanui buvo negera ryte. Kaip paaiškėjo vėliau, jam buvo sustojęs skrandis nuo pomidorų. Bet dabar jau viskas liux, pailsėjęs ir išsigulėjęs, pamokoje dalyvavo labai gerai .
Šiandien diena prasidėjo su veikla sporto arenoje. Žaidėme tokį žaidimą kuris vadinasi PADEL (tikriausiai). Praktiškai žaidžiamas taip pat kaip ir tenisas, tik kitokios raketės ir truputį skiriasi taisyklės. Po pirmų dešimties minučių mes jau irgi žaidėme kaip lygis su lygiais. Neslėpsime, bet arenoje norėjosi pasilikti ilgesniam laikui, nes į lauką išeiti nedrąsu dėl karščio :)
Grįžę po sporto, ruošėmės kelionei į kitą organizacijos padalinį. Ten gyvena Astos draugas Peramon ir Pauliaus draugė Barbara. Apie susitikimą kalbėjo visi ir jo labai laukė. Barbara buvo labai pasipuošusi ir be gali džiaugėsi pamačiusi Paulių. Jie susipažino prieš kiek daugiau nei du metus, bet dar ir šiandien ji turi jo nuotrauką ir vadina Toto. Peramonas ir Asta taip pat labai džiaugėsi. Asta specialiai persirengė ir net pasidarė makiažą prieš važiuojant. Ji labai jaudinosi, bet nepamiršo visų pavaišinti saldainiais, kuriuos atsivežė iš Lietuvos.
Šioje įstaigoje mes buvome pakviesti įsijungti į muzikos veiklą, keletą žaidimų parodėme ir mes. Buvo labai smagu!
Po pietų pradėjome ruoštis Lietuvos pristatymui, kuris vyks rytoj. Inga su Pauliumi ne tik kepė duoną, bet ir prieš tai padėjo valgykloje susitvarkyti kitiems tame pačiame hostelyje gyvenantiems jaunuoliams - plovė ir šluostė įrankius, dėliojo į tam skirtus indelius.
Vėliau mūsų laukė Ispanų kalbos pamoka. Šį kartą ji vyko ant hostelio stogo. Buvo labai smagu, nes, pavyzdžiui, spalvas mokinomes naudodami skalbinius, kurie ten džiuvo, o veido dalis mokinomes liesdami vienas kitą.

Renkamės pusryčius

Skelbimas apie Lietuvos pristatymą

Paulius žaidžia Padel

Inga ir Asta žaidžia Padel

Asta ir Peramon

Paulius ir Barbara

Paulius ir Barbara

Paulius šoka breiką

Mes svečiuose

Pauliaus pietūs

Tvarkome virtuvę

Inga kepa duoną

Paulius pjausto duoną

Paulius lupa česnaką

Pamoka ant stogo

Mokinamės spalvas

Pamokoje :)

3 komentarai: