2013 m. rugsėjo 27 d., penktadienis

Savanoriavimas Ispanijoje (5)

Kuo toliau, tuo ilgiau miegame. Kiekvieną rytą vis sunkiau keltis. Matyt vis tik pavargstame ne tik nuo veiklos, bet ir nuo karščio.
Šiandien Violant mums parodė labai gražią ir ypatingą vietą - Monserat vienuolyną ir kalnus esančius šalia. Kažkas nepaprasto! Aišku, ne tiems, kurie bijo aukščio :) Ruslanui retkarčiais būdavo nejauku, bet galiausiai, kitų padedamas, visur ėjo drauge. Vaikščiojome ne tik vienuolyne, bet buvome pakilę (praktiškai statmenai) ant aukštos apžvalgos aikštelės. Labai gražu ir nei nuotraukos, nei aprašymas to neperteiks. Labai liūdna, nes labai norisi pasidalinti su kitais tuo, ką matėme.
Vienuolynas, nors ir ne didelis, bet pilnas žmonių iš viso pasaulio. Matėme net autobusą su lietuviškais numeriais ir sutikome moterį, kuri buvo taip pat iš Lietuvos.
Galiausiai visa ekskursija baigėsi suvenyrų parduotuvėje, bet tai buvo tik pusė dienos.
Grįžę labai greitai turėjome papietauti, nes trečią valandą turėjo prasidėti Lietuvos pristatymas. Į pristatymą susirinko labai daug žmonių. Mes papasakojome ne tik apie Lietuvą, bet ir kiekvienas savanoris pristatė save - pomėgius, šeimą, augintinius ir hobi. Pasivaišinę lietuvišku maistu, pašokome Grasaverą :) Du kartus :) Tada atsisveikinome su Elena. Ji buvo savanorių asistentė Lietuvoje. Ji ne tik išeina iš darbo Alboje, bet ir keliasi gyventi į Gironą.
Kai baigėsi pristatymas, skubėjome namo į Ispanų kalbos pamoką. Šiandien žaidėme atminties žaidimą, kurį laimėjo Ruslanas ir dainavome dainą, kuri paprastai Ispanijoje dainuojama pavalgius.
Savaitgalis numatytas laisvas, tačiau ryt vyksime į Gironą, o sekmadienį, jei viskas gerai, prie jūros.
Linkėjimai iš saulėtosios KATALONIJOS!

Monserat kalnuose

Ruslanas

Pakeliui į Monserat

Monserat

Monserat

Paulius ir Violant

Paulius ima interviu iš Violant :)


Pristatymas

Savanoriai

Pristatome Panevėžį

Prisistato Paulius

Prisistato Ruslanas

Vaišinamės

Vaišinamės

Vaišinomės

Paulius dainavo ir šoko

Pamokoje

Ispanų kalbos pamoka

3 komentarai:

  1. Wonderful day, and awesome presentation of your country! Thank you so much!!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai ačiū už linkėjimus iš Katalonijos. Smagu girdėti, kad Jums visiems taip smagu ir gera Ispanijoje. Pasiilgome Jūsų visų. Gal galėtumėte mums "atvežti" nors kiek tos Ispaniškos šilumos ir karščio ? ): Daiva Ril. iš JDC

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kaip jums sekasi savanorauti jums ten šalta

    AtsakytiPanaikinti