2013 m. gegužės 9 d., ketvirtadienis

Savanoriavimas PORTUGALIJOJE (11)

Paskutinė tikro savanoriavimo darbo diena prabėgo taip greitai ir su tokiomis šypsenomis, kad net gaila, jog laikas miegoti.
Pirmoje dienos pusėje turėjome paskutinį kartą važiuoti į fermą. Net gaila buvo sėsti į autobusiuką, nes liūdna, tai daryti paskutinį kartą (likusios dienos liko tik pramogom). Kadangi jau trečia diena, kaip saulė šviečia Lietuvoje, tad normalu, jog Portugalijoje jos nėra. Tačiau vis tiek temperatūra apie 25 laipsnius - kaip mums tai labai normalus oras.
Fermoje reikėjo pabaigti dažyti stalus, kuriuos buvome pradėję praeitą savaitę. Taip pat Vera mums parodė, kad vieną iš mūsų dažytų lentynų jau pakabinta. Gera matyti rezultatą!
Dirbome tik porą valandų, nes turėjome ruoštis pristatymui mokykloje. Tad grįžome, persirengėme ir važiavome į mokyklą.
Baimės dėl mokinių turėjome labai daug, tačiau viskas taip gerai praėjo, kad paskui net skruostus skaudėjo nuo šypsenos. O kai kurie mūsų savanoriai taip susigraudino nuo dėmesio ir pagarbos, kad dar kiek ir ašaros būtų pradėjusios pačios riedėti. Už tai, kad mes šauniai pasirodėme, mokiniai mums padainavo. Atmosfera neapsakoma (tikriausiai, kaip ir viskas, ką patiriame čia). Savanoriai labai stengėsi, kalbėjo drąsiai ir garsiai, tikrai net geriau kai repetuodavome JDC.
Už tai, Dani mus vėl pasikvietė į savo namus ir paruošė mums pietus iš jūros gėrybių. Pradžioje kiek nedrąsiai, bet eigoje paragavo visi. Kiek keistas maistas, bet patiko visiems. O už tai, kad pristatymas buvo nepakartojamas, pakėlėme ir šampano taures.
Dar grįžtant namo, Daugvydas priminė, kad šiandien jo mamos gimtadienis. Kažkokioje pievoje paprašėme, kad vairuotojas sustotų, nes tokia proga reikia gėlių būtinai! Kai puokštė buvo baigta, Daugvydas paskambino mamai. Pasakė labai gražų sveikinimą, ir kai jau visi buvome pasirengę dainuoti ilgiausių metų, Daugvydo mama paklausė, o kokia proga tos gėlės. Pasirodo, kad gimtadienis bus tik sekantį mėnesį!
Diena labai aktyvi. Ir jau pastebime tendenciją, kad vakare net būname pamiršę, ką mes darėme ryte. Bet tam mes turime nuotraukas, kurios nemeluoja. Tad pažiūrėkite ir jūs ;) Labanakt ;)
Savanorių dažyta lentyna jau vietoje

Paskutinė darbo diena

Dirbame

Nuotrauka atminimui su Vera ;)

Daugvydas su Nerijumi

Atsisveikiname su Vera

Turėjome laiko prieš pristatymą kavai ;)

Belaukiant vaikų

Pristatymas mokykloje

"Nors mūsų šalys labai skirtingos, mes galime draugauti" ;)

Lietuvos "žemėlapis" ;)

Mokiname vaikus šokti lietuviškai ;)

Savanoriai prisistato

Justa prisistato

Nerijus prisistato

Daugvydas prisistato

Gintarė prisistato

Mokinamės lietuviškų šokių

Nuotrauka atminimui ;)

Šalia mokyklos po prisistatymo

Pietūs pas Dani

Pietūs :)

Desertas - šviežios braškės

Dani šuo ir Daugvydas

Apsiperkame ;)

Mūsų pagrindinis transportas ;)

Daugvydas sveikina mamą ;)

1 komentaras: