2013 m. gegužės 7 d., antradienis

Savanoriavimas PORTUGALIJOJE (9)

Tikriausiai labiausiai iš visų projekto veiklų, labiausiai buvo baisu dėl portugalų kalbos pamokų. Ne todėl kad tai sunki kalba (o ji tikrai tokia yra), bet dėl to, kad kartais savanoriai tiesiog nenori kalbėti. Tačiau viskas buvo kitaip, nei manėme.

Portugalų kalbos mokytoja labai maloni, turinti tikrai daug kantrybės. Mes galėjome bet kada pasakyti, kad norime pertraukos, bet laikas taip greitai praėjo, kad tik likus pusvalandžiui iki pamokos galo, visi susizgribo, jog reiktų pailsėti. Tad galime sakyti, jog tris valandas labai nuoširdžiai gilinomės į portugalų kalbą. Pavyzdžiui, raidę „s“ jie sako kaip „š“. Arba „o“ dažniausiai sako „u“. Ir dar daug keistenybių, kurias kartais net sunku suprasti.
Po pamokos turėjome laiko nepilną valandą pietums ir pasiruošti kelionei į Tomar pilį. Tad neturėjome laiko pabendrauti su tėvais. (Atsiprašome ;) J.
Tomar pilis yra saugoma Unesco. Tad kaip ji realiai atrodo, galima kalbėti valandų valandas. Kartu su pilimi yra ir vienuolynas – labai didelis ir su daugybe celių. Vaizdas – NEPAKARTOJAMAS! Labai įspūdinga yra viduje. Iš tikro galima įsivaizduoti, kaip žmonės gyveno ten. Didžiulė virtuvė su vieta puodams kaisti, didžiulis valgomasis su marmuriniais suolais ir stalais, o šalia stalų – sakyklos. Visokie slapti laiptukai į įvairius kiemelius ir terasas. Tiesiog dėl tos pilies verta aplankyti pačią Portugaliją!
Namo grįžom tik apie pusę aštuonių, tad ramiai pavakarieniavę einame miegoti ;) Labanakt ;)


Portugalų kalbos pamoka

Daugvydas buvo labai susikaupęs

Daugvydas pamokoje

Nerijui labai patiko portugalų kalbos skambesys

Plauname rūbus

Pakeliui į Tomar

Pakeliui į Tomar

Tomar miestas

Tomar pilies prieigos

Tomar pilis

Tomar koridoriai

Vienas iš kiemų

Nepaprasto grožio altorius

Vaizdas ant stogo

Tomar pilies vienas iš kiemų

Savanoriai ;)

Tomar pilies vienuolyno koridorius

Valgomasis

Virtuvė

Tomar pilis iš lauko

Tomar miesto įkūrėjo skulptūra

Tomar pilis iš senamiesčio

Nerijus džiauna rūbus grįžus

2 komentarai: