2013 m. gegužės 3 d., penktadienis

Savanoriavimas PORTUGALIJOJE (5)


Darbas žmogų puošia. Ir kuo toliau, tuo labiau! Gal dėl to, kad savanoriškas darbas, bet jis tikrai puošia.

Jau nebežinome, kas labiau kelia nuotaiką ir entuziazmą – darbas fermoje, ar kelionės po Portugaliją. Kasdien po darbų, visi važiuojame pamatyti ko nors labai įspūdingo. Tad šiandien pasidarbavome fermoje iš širdies – vežėme malkas ir ravėjome gėlių darželį. Darželis atrodė labiau kaip pieva, bet čia tikriausiai kitaip ir būti negali – žalia žolė yra tik ten, kur ji yra intensyviai laistoma.
Beje, apie orą – pagaliau šiandien pasijutome kaip piečiausiame Europos taške – visą dieną saulė, pasirodydavo tik vienas kitas debesėlis ir tie patys kelia susižavėjimą. Tiesiog čia viskas gražu!
Šiandien beveik visi savanoriai buvo ne tik linksminosi, bet ir dirbo su šypsena, net keista, nes darbas vis tik lieka darbu. Tačiau Nerijus, kai jau nusprendėme, kad užteks malkų tiek kiek atvežėme, vis tiek paprašė, kad leistume jam pabaigti. Visi atsigaivinę prie šaltinio, skubėjo dirbti toliau – labai džiaugiamės, bet kartu ir esame nuoširdžiai nustebę. Beje, visus darbus Vera (mergina, kuri atsakinga už mūsų darbą fermoje) įvertina labai gerai. O mes sakome, kad Lietuvoje visi taip dirba, tad mums čia vienas juokas ;)
Bet vis tik įspūdingiausia buvo kelionė po darbų. Net jaučiame sąžinės graužimą (bet labai mažytį), kad mums tooookias vietas aprodo. Pilis, kurioje šiandien buvome, buvo pastatyta 12 amžiuje ir į ją galima patekti tik valtimi. Tai vienintelė tokia pilis Portugalijoje. Belieka tik apgailestauti, kad nuotraukos neperteikia to grožio, kurį mes realiai pamatome.
Iš tikrųjų labai džiaugiamės, kad viskas mums einasi kaip per sviestą. Suprantama, kartais būna visokių nesklandumų, reikia rėžti motyvaciją keliančias kalbas, kartu padainuoti, ar kokią išdaigą papildomai iškrėsti, kad nedingtų entuziazmas, bet Portugalija lieka Portugalija...
Labanakt ;)
Nerijus ir Daugvydas neša ožkyčių aptvarą
Justa laiko fermos gyventoją ;)
Darbas verda ;)
Nerijus su Gintare dirbo komandoje
Poilsis ;)
Pereira
Gigantiški kankorėžiai ir Gintarė
Daugvydas nepavargo iki pat darbo galo ;)
Ravime darželį ;)
   
Antistresinė pertrauka ;)

Daugvydui labai patiko groti ;)
Almourol pilis ir mes

Pakeliui į pilį
Justa pilies prieigose ;)

Pilies aukščiausiame bokšte
Almourol pilyje
Daugvydas

Savanoriai ir Dani ;)
Poilsis prie pilies
Ledai buvo namuose daryti ;)
 
Svarbiausia - pilis ;)
Justa pasakoja įspūdžius namiškiams ;)
Vakarienė

2 komentarai:

  1. Pasiilgom jusu!!!!! ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ir mes savanorių JDC draugai labai Jūsų pasiilgom, taip pat ir Jolita ir Eglės.

      Panaikinti