2013 m. gegužės 9 d., ketvirtadienis

Savanoriavimas PORTUGALIJOJE (12)

Taigi, šiandien - siurprizų diena! O Portugalijoje siurprizai būna tokie, kad ohoho!!! (Šiandien tą sužinojome ;)
Viskas prasidėjo dar ryte. Pirmiausias ir pats didžiausias siurprizas - lyja lietus. Tikrai nustebino ir tikrai to nesitikėjome. Tai buvo pats didžiausias siurprizas per visą dieną! Juokaujam... Buvo didesnių ;)
Taigi, Ryte mums buvo pavesta užduotis - sukrauti tokius indus ir įrankius, kurie yra reikalingi pietums. Užduotį įvykdėme nepriekaištingai, tad pietavome tikrai patogiai, bet apie tai vėliau ;)
Sėdant į autobusą, kiekvienas iš mūsų gavo po "bilietą numeris vienas". Bilietas buvo skirtas aplankyti PORTO DE MOS pilį. Ji ant kalno viršūnės, pila visokių kambarių kambarėlių, į kurių kiekvieną galima įeiti ir palandžioti, vaizdai - nenusakomi. Viskas labai sutvarkyta ir labai gražu.
Iš tikrųjų niekas mums nesakė, nei kiek laiko truks mūsų siurprizų diena, nei kada planuojame grįžti. Tačiau slapta vylėmės, kad tai dar ne galas. Ir visai netikėtai - gavome kitus bilietus!
Sekantis sustojimas - MOSTEIRO DA BATALIA. Tai Unesco saugomas vienuolynas, kuris buvo pastatytas kaip karo pabaigos su Ispanija simbolis. Jis ne tik įspūdingas iš išorės, bet ir viduje buvo galima pamatyti karalių kriptas ir aprašymus. Įspūdinga po dviejų savaičių jau skamba lėkštai, bet kitų žodžių nerandame...
Bet net ir šis vienuolynas nebuvo paskutinis siurprizų dienoje. Paskutiniai bilietai buvo skirti miesteliui NAZARE. Šalia vandenyno, bangos dūžta į uolas, krantą pasiekia tokios srovės, kad net baisu prieiti arčiau... Vandenynas vis tik ir lieka vandenynu. Nors ir neturėjome maudymuisi skirtos aprangos, bet tai netrukdė kiekvienam nors truputį paskalauti kojų Atlanto vandenyne. O tie, kurie sušlapo, turėjo laiko išdžiūti, kol vaikščiojome po Nazare miestelį.
Siurprizai ir lieka siurprizais. Viskas kaip ir tas pora savaičių - nenuspėjama, įdomu ir nauja mūsų akiai ;)
PORTO DE MOS pilis

PORTO DE MOS pilis

PORTO DE MOS pilis

Kita stotelė - MOSTEIRO DA BATALHA

MOSTEIRO DA BATALHA vienuolynas

MOSTEIRO DA BATALHA vienuolynas. Karalių kriptos

MOSTEIRO DA BATALHA vienuolynas

MOSTEIRO DA BATALHA vienuolynas

Kita stotelė - NAZARE

NAZARE

NAZARE krantai

NAZARE krantai

Pietūs NAZARE su vaizdu į Atlanto vandenyną

Atlanto vandenynas

Atlanto vandenynas

Atlanto vandenynas

Atlanto vandenynas

Atlanto vandenynas

Atlanto vandenynas

1 komentaras: