2013 m. gegužės 1 d., trečiadienis

Savanoriavimas PORTUGALIJOJE (3)

Trečia projekto diena ir pirma savanorystės diena.
Viskas tiesiog SUPER! Bet apie viską iš pradžių ;)

Ryte visų savanorių akyse matėsi truputėlis jauduliuko. Nei vienas tiksliai nežinojome, ką reiks daryti, kokią atsakomybę prisiimti. Bet papusryčiavus jau nebebuvo kur dingti - vairuotojas laukia tiksliai sutartu laiku (kas nebūdinga pietiečiams) ir pajudam į Pereirą.
Atvykus kaip visada pasitinka žmonės su šypsenomis ir pasirengę padėti bet kuriuo metu ir bet kokiu klausimu. Ir šiandien mūsų užduotis - paruošti suoliukus dažymui ir juos nudažyti. Nustebo ne tik vietiniai, bet ir mes - savanoriai puikiai susitvarkė su šia užduotimi! Net ir kai norėjom truputį padėti, sulaukdavom atsakymų "aš moku, nes mokykloj taip dariau" arba "žinau ir moku, su tėte dariau". Pamačius rezultatus, belieka tikėti ir pasitikėti.
Darbų pabaigoje paprašėm dviračių, kad dar galėtume apsukti ratą aplink Pereirą. Tiksliau Nerijus labai norėjo, tad jis ir buvo pirmasis dviratininkas.
Pietavome lauke, šalia ožkyčių ir katino su puse uodegos. Tikriausiai jis miaukė portugališkai, bet supratom, kad jis labai nori to, ką valgėm ir mes ;)
Po pietų Dani pakvietė mus į vietinį bara - atsigerti kavos. Kaip ir visada, žmonės labai nuoširdūs ir šypsosi - sutiko net nusifotografoti su mumis. Dabar tik nežinom, čia jie jaučiasi įžymūs,ar mes turėtumėm taip jaustis ;) Bet kokiu atveju, visi išsiskyrėm draugiškai.
O toliau - siurprizų popietė! Negana to, kad Dani mums parodė NEREALAUS grožio pilį ir apylinkes, vėliau  buvom dar pakviesti degustuoti vyno į garsiausią regiono vyno daryklą!
Po tokios dienos - trūksta žodžių, ne tik dėl įspūdžių, bet ir dėl žmonių gerumo bei noro kuo daugiau mums visko parodyti, supažindinti su tradicijomis.
Einant miegoti galime pasakyti tik vieną - AČIŪ - OBRIGADA !!!
Paruošiam suoliukus dažymui
Gintarė labai stengiasi
Visi savanoriai ;)
Nerijui pagalbos visai nereikėjo ;)
Pereira ir mes ;)
Gintarės draugas ;)
Daugvydas nustebino visus - labai kruopštus ir  nepriekaištingas darbas
Pertraukėlė ;)
Daugvydas
Savanoriai dirba

Nerijus apvažiavo Pereirą vienas pats ;)
Pereiros bare ;)
Daugvydas
Pilies gynybinis bokštas
Panoramos grožio neperteikia nuotraukos, bet vaizdas - gniaužia kvapą
Beveik visa kompanija
Savanoriai
Pilyje
Savanoriai pilies prieigose ;)
Aguona ;) ir Teju pakrantė


Vyno degustacija ;)

Vynas iš šitų bačkų ;)
Nerijus ruošia dviračius
Daugvydas bendrauja su mama ir tėte ;)
Vakarinis pasivažinėjimas po Portelą ;)
Mūsų namas ir stadionas ;)
Važinėjamės ;)
Portela ;)
Vakarienė

2 komentarai:

  1. Linkejimai didziausi! Saunuoliai! Matau jms ten laikas neprailgs nei savanoriaujant nei pramogaujant! Geresnio laiko palinketi nebeimanoma! ;)

    AtsakytiPanaikinti