2013 m. gegužės 2 d., ketvirtadienis

Savanoriavimas PORTUGALIJOJE (4)


Šitaip tarptautinės darbo dienos niekada dar nešventėme! Iš tikrųjų, tai darbo dieną daugiausiai tingėdavome. O šiandien pajutome, ką reikia švęsti.

Viskas prasidėjo ryte fermoje. Tiesą pasakius, pajutę vis šiltėjantį orą nebenorėjome kišti kojų į guminius botus. Tačiau pasimokėme jau ne kartą - vis tik reikia vykdyti tai, ką sako žmonės, kurie organizuoja mums darbus. Turėjome eiti laistyti daržo, bet kur gi eisi - batai ne tie. Tada (po begalės atsiprašymų, kad pasirinkome šlepetes), ėjome laistyti sodo. Darbas neypatingai sunkus, bet gana ilgas. Šiandien nei vienas savanoris neatsisakė dirbti, o Nerijus dirbo net be pertraukų. Tikriausia būtent dėl Nerijaus iki pietų turėjome laiko pabaigti dažyti vakar pradėtus suoliukus. Taip pasirodėme dar geresni ;)
Pabaigus visus dienai numatytus darbus, pietavome lauke. Pasirodo, mūsų vairuotojas ne tik puikiai išmano neapsakomai klaidingus apylinkių kelius, bet ir žiauriai skaniai gamina. Ant grotelių keptą avieną valgė visi pirštus apsilaižydami. Ir paskui, kaip jau tapo tradicija, ėjome į vietinę kavinę išgerti kavos. Sutikome senus pažįstamus - mes jau irgi kaip vietiniai ;)
Atsikvėpę ir persirengę vykome žiūrėti labai tradicinio vietos renginio - šaudymo varžybų. Tiksliau - varžybėlių. Jos vyko šalia bažnyčios, praktiškai ant šventoriaus. Bet čia taip įprasta. Viskas neformaliai, bet pagarbiai.
Vakarienė - prabangiame restorane šalia esančiame kaimelyje. Picų skanumas - neapsakomas, vynas - 2009 metais buvo pripažintas geriausiu pasaulyje, kompanija - draugiška, ir visa tai - Portugalijoje! Ir kas galėjo pagalvoti, kad vieną gražią dieną atvyksime savanoriauti į toliausią Europos kraštą nuo Lietuvos...
Labanakt ;)
Fermoje
Gintarė leidžia vandenį
Savanoriai dirba ;)
Daugvydas visada su šypsena ;)
Poilsis ;)
Justa ir Nerijus
Nerijus dirbo be pertraukų
Daugvydui nutrynė rankas, bet šypsena liko ;)
Gintarė baigia vakarykštį darbą
Kaip visada tiksliai ir kruopščiai ;)
Karšta Portugalijoje ;)
Geriausios draugės ;)
 
Pietūs su Pereiros bendruomene
Gintarės mylimiausia ožkytė
Štai kaip atrodo figos ant medžio ;)
Šaudymo varžybose
Savanoriai ;)
Change the world ;)
Su savanoriu iš Slovakijos ;)
Vakarienė
Pasirašome ant sienos, kur pasirašo visi (tikriausiai) ;)
Justa
Portugalijos vėliava, Daugvydas ir Gintarė ;)




2 komentarai:

  1. Negaliu atsidziaugti kaip jums ten faina!!!!! ;) Saunuoliai!!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labas rytas Jolita ir Egle ir savanorai. Kaip jums sekasi darbuotis? Ar pasiilgote musu? Ka veikiate? Labai pasilgau jusu ! Ar labai pavargstate per diena? Ar susiradote draugu ? Ar jums patinka tenais? Linkejimai nuo visu ! Asta :)

    AtsakytiPanaikinti