2013 m. gegužės 4 d., šeštadienis

Savanoriavimas PORTUGALIJOJE (6)


Garantuojame, kad bent Pereiros kaimelio bendruomenė po šio vakaro žinos, kas yra Lietuva ir kur ji randasi.

Bet tai buvo vakare. Ryte, kaip ir buvo numatyta, dirbome fermoje. Šiandien mūsų vadovė Vera buvo ligoninėje su kitu savanoriu, tad mes, galima sakyti, ėmėmės iniciatyvos patys. Reikėjo pabaigti ravėti darželį, kurį pradėjome vakar, tačiau mes nusprendėme, kad labiau reikalinga nudažyti stalą. Tai ir buvo mūsų dienos darbas.
Daugvydas labai stengėsi, merginos neatsiliko. O Nerijui labiau patiko padėti Donai Albertinai lieti daržus. Saulė šiandien švietė be atokvėpio, tad karšta buvo kaip niekad.
Po pietų turėjome pora valandų poilsio Porteloje, o paskui Paulo mus vėl atvežė į Pereirą. Šiandien buvo ypatinga proga – Lietuviška vakarienė. Šitokio vakarėlio dar neturėjome! Į vakarėli susirinko kaimo bendruomenė ir visi organizacijos savanoriai. Pradžioje papasakojome apie Lietuvą, pristatėme maistą, savanoriai prisistatė. Tad po visų įžangų beliko vaišintis. Stalo žvaigžde tapo kepta duona su česnaku ir šakotis. Dar virėme virtinius su mėsa – dubuo liko tuščias greičiausiai. Labai gera, kai mūsų maistas daro įspūdį ;) Visas vakaras buvo pilnas juoko, linksmų pašmaikštavimų ir nuoširdumo. Netrukdė net ir tamsa, nes kai tvarkėme stalą reikėjo jį apšviesti žibintuvėliais.
Po vakarienės jau buvome pasiruošę grįžti į Portelą, bet taip tik parodėme tradicijų neišmanymą. Pasirodo, ne tik po pietų, bet ir po vakarienės (nesvarbu, kada ji baigiasi) visi eina į kavinę, kuri buvo pilna žmonių. Verta pastebėti, kad tai kaimas su 30 gyventojų ir buvo jau po 22 valandos.
Po visų tradicinių atsisveikinimų, pagaliau grįžome namo. Ir pagaliau visi savanoriai yra geros nuotaikos, baigėsi liūdesys ir nepasitenkinimas dėl nežinia kokių dalykų. Beliko mėgautis likusiu laiku.
Labanakt ;)
Paruošiame stalą dažymui
Maišome dažus
Daugvydas stalo viduje
Savanoriai dirba ;)
Nerijus padeda Donai Albertinai
Daugvydas sugalvojo pats, kaip nudažyti stalą iš vidaus ;)
Pietavome su ožka ;)
Ruošiamės lietuviškai vakarienei
Gintarė, Daugvydas ir Justa
Daugvydas pjaustė duoną ;)
Vakarienė ;)
Vakarėlis prasideda ;)
Lietuviška vakarienė
Naktinė kava ;)

3 komentarai:

  1. Bet kaip jus visi graziai idege! Neskauda? ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. jei ne paslaptis, o po dienos darbų kada grįžtate į namus.,pvz., į savo kambarius nakvynei?

    AtsakytiPanaikinti